Over ons

Een tijdlijn van staalenramen
01-01-2012
Hoe we zijn begonnen

Vanuit onze liefde voor de boerderij zijn we in eerste instantie als hobby begonnen met het opkopen van authentieke gietijzeren stalramen om deze een tweede leven te kunnen geven. De ramen werden veelal in kleine partijen door het hele land ingekocht. In Nijverdal werden de ramen door ons met de hand roestvrij gemaakt en werden er waar nodig reparaties verricht. Op deze manier waren de ramen klaar voor een duurzaam nieuw leven.  

01-09-2013
Van raampjes naar ramen

Waar we begonnen met inkopen van losse ramen door heel Nederland zijn we langzaam de focus gaan verleggen naar het inkopen van grotere partijen gietijzeren stalramen en industriële ramen. In het begin werden de ramen door het hele land opgekocht en kwamen ze achterin onze auto naar Nijverdal. De aantallen en afmetingen werden echter alsmaar groter en groter waardoor we er uiteindelijk voor hebben gekozen een aanhanger aan te schaffen. Vanaf dit moment zijn we ook begonnen met het thuisbezorgen van onze producten. Deze aanhanger is ondertussen overigens alweer vervangen door een grote tandemasser met daarop een professioneel glasrek.  

01-09-2014
Schoonmaken 2.0

Om de ramen de uitgebreide behandeling te geven die nodig was om ze een volgend leven te geven zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe methode om de ramen te ontdoen van verf, roest en andere verontreinigingen. Na veel zoek en denkwerk kwamen we uit op een nieuwe methode en vanaf dat moment kregen de ramen een “bad”. De ramen werden in een grote bak met water geplaatst. Hierin werden de ramen d.m.v. elektrolyse ontdaan van alle verontreinigingen. Vervolgens werd ieder raam ontdaan van overgebleven stopverf en glas en handmatig met roterende staalborstels volledig schoongemaakt.

01-11-2014
Delivery!

Om onze klanten zoveel mogelijk te kunnen bieden zijn we onze producten ook gaan verzenden. In eerste instantie maakten wij hiervoor gebruik van de diensten van een lokale winkel. Al snel zijn we echter gebruik gaan maken van grote transporteurs als PostNL, DHL en Koeriersdienst Rijssen. Op deze manier worden onze producten veilig en professioneel getransporteerd en tot aan de deur bezorgd.  

01-06-2015
Lokale ondernemers

Kwaliteit staat bij ons bovenaan de lijst. Daarom zijn we op zoek gegaan naar professionele zelfstandig ondernemers uit de regio die onze producten naar een hoger niveau konden brengen. In samenwerking met een aantal bedrijven en echte vakmensen kunnen wij authentieke producten in een nieuwstaat aan een nieuw leven laten beginnen. Zo werken wij bijvoorbeeld nauw samen met een absolute top-lasser. Maar ook een professionele glaszetter, een metaalbewerkingsbedrijf, een spuit- en straalbedrijven en een poedercoater behoren tot onze partners. We laten onze producten op professionele wijze stralen, schooperen, in epoxyprimer zetten en poedercoaten. Vervolgens worden producten door een professionele glaszetter voorzien van glas.

12-12-2015
Breder assortiment

Steeds vaker kregen wij de vraag naar staalproducten die nog niet in ons assortiment zaten. Hierdoor hebben we uiteindelijk ons assortiment uitgebreid met onder andere stalen douchewanden, stalen deuren en stalen puien. Daarnaast richten we ons ook op de vervangingsmarkt van monumentale ramen.  

10-02-2016
Montage op locatie

Waar wij in het begin onze producten alleen verzonden of leverden tot aan de deur zijn we eind 2016 op zoek gegaan naar een mogelijkheid om ook montage op locatie te kunnen bieden. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij Hans Deijk houtbouw, een zelfstandig ondernemer uit Nijverdal en een oude bekende van ons. Hans is een echte vakman met meer dan 40 jaar ervaring in de bouw. Hierdoor kunnen wij je garanderen dat onze staalproducten indien gewenst ook nog eens vakkundig geplaatst kunnen worden.

20-10-2017
Industriële stalen kasten

Sinds juli van het jaar 2017 zijn we begonnen met het op maat produceren van industriële stalen kasten. Deze kasten worden volledig op maat vervaardigd van staal in combinatie met een houtsoort naar keuze. Omdat alle door ons gemaakte kasten maatwerk betreffen ben je verzekerd van een unieke kast. Het verschil met grote aanbieders is dat wij alles op maat produceren en je dus precies dat meubel kunt laten maken die je wilt. Wil je graag een stalen kast op maat laten maken? Neem dan nu contact  met ons op.


Onze partners

Nijveld schildersbedrijf & glasservice
Nijveld schildersbedrijf & glasservice
Schilderwerk, glasservice, onderhoudswerken en behangwerken
Nijveld is onze leverancier op het gebied van glaswerk.

Over Nijveld schildersbedrijf en glasservice

Nijveld is een lokale onderneming in Nijverdal gespecialiseerd in schilderwerken. Tevens zijn ze onze leverancier voor al het door ons geleverde en gebruikte glaswerk. Nijveld heeft al bijna 80 jaar ervaring in schilderwerken, glasservice, onderhoudswerken en behangwerken.

Over Hans Deijk Houtbouw

Hans Deijk plaatst al onze producten voor ons op locatie en is een echte vakman. Hans is een lokale zelfstandig ondernemer met meer dan 40 jaar ervaring in de bouw. Wij kennen Hans al jaren en weten precies wat wij aan hem hebben, namelijk een prettige samenwerking en een garantie op vakwerk. Hans Deijk is gespecialiseerd in veranda’s, priëlen en kleinschalige verbouwingen.

Hans Deijk Houtbouw
Hans Deijk Houtbouw
Bouw van veranda's, priëlen en verbouwingen
Hans Deijk staat ons bij bij het plaatsen van onze producten.