Project rijksmonument Den Haag

Project rijksmonument Den Haag

Medio 2017 werden wij van Staalenramen benaderd door een aannemer en projectleider uit Den Haag met de vraag of wij in staat waren ongeveer 60 stuks nieuwe stalen ramen op maat te leveren. Deze ramen moesten voldoen aan bepaalde eisen die gesteld werden vanuit het project. Deze eisen waren vrij specifiek, de ramen waren namelijk bedoeld voor een rijksmonument.

Omdat het een prachtig oud rijksmonument betrof waren de uitvoeringseisen die gesteld werden aan de te leveren ramen erg strak omschreven. Met deze omschrijving zijn wij aan de slag gegaan wat heeft geresulteerd in de uiteindelijke levering van een groot aantal nieuwe stalen ramen welke volledig op maat geproduceerd zijn.

Tijdens de loop van dit project zijn de gestelde eisen op diverse momenten bijgesteld door de opdrachtgever. Hierop is door Staalenramen telkens naar tevredenheid van de opdrachtgever ingespeeld. Op de uiteindelijke dag van levering is er onder grote tijdsdruk geleverd en zijn alle ramen door de aannemer geplaatst.

Het plaatsen van het glas en het aanbrengen van de door ons gebruikte authentieke beglazingspasta is onder lastige omstandigheden naar volle tevredenheid uitgevoerd door Glastotaal uit Nijverdal. Normaliter wordt glas namelijk geplaatst vóór de ramen geplaatst worden. Wegens de tijdsdruk waren de ramen in dit geval al geplaatst waardoor onze glaszetter een uitdaging had. Onze glaszetter heeft tijdens dit project duidelijk zijn vakmanschap getoond binnen de grenzen van de ontstane situatie.

Er is tijdens deze opdracht gewerkt met zowel enkelvoudig isolatieglas van Van Rhuysdael als met standaard enkelvoudig glas voor de bovenverdieping. In het beginstadium van deze opdracht was er vanuit de eigenaar van het pand de wens om te werken met HR++ glas. Dit zou namelijk meer in de huidige tijd van energiebesparing en milieuvriendelijkheid passen. Echter hebben ambtelijke eisen en persoonlijke voorkeuren uiteindelijk geleid naar een andere oplossing.

Voor ons als kleine onderneming was dit een erg uitdagende, leerzame en vooral mooie opdracht met een eindresultaat waar wij erg trots op zijn.